Sposób przygotowania:
Karkówka i gruszki z jarzębiną
Mięso przysmażyć na dużym ogniu ..
Włożyć do rondla, podlać wodą, dodać cebulę i przyprawy i dusić do miękkości, w razie potrzeby podlewać wodą.. w małych ilościach..
Gruszkę pokroić na plastry, posypać solą i pieprzem ..
przed podaniem przysmażyć gruszkę z obu stron na tłuszczu na którym smażyło się mięso i na każdej położyć małą łyżeczkę jarzębiny lub żurawiny.
Podawać z ziemniakami i papryką konserwową.
Włożyć do rondla, podlać wodą, dodać cebulę i przyprawy i dusić do miękkości, w razie potrzeby podlewać wodą.. w małych ilościach..
Gruszkę pokroić na plastry, posypać solą i pieprzem ..
przed podaniem przysmażyć gruszkę z obu stron na tłuszczu na którym smażyło się mięso i na każdej położyć małą łyżeczkę jarzębiny lub żurawiny.
Podawać z ziemniakami i papryką konserwową.
ewala
wedith1