luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Karkówka i gruszki z jarzębiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

obiadek jak się patrzy.. smakuje wyśmienicie

 Karkówka i gruszki z jarzębiną

Składniki:

Karkówka i gruszki z jarzębiną

 

  • 3 porcje karkówki
  • 1 cebula
  • sól pieprz
  • kilka ziaren kolendry
  • szczypta rozmarynu
  • przyprawa do mięs
  • sól, pieprz

 

  • dodatkowo 2 gruszki
  • jarzębina w syropie ewent. żurawina

Sposób przygotowania:

Karkówka i gruszki z jarzębiną
Mięso przysmażyć na dużym ogniu ..
Włożyć do rondla, podlać wodą, dodać cebulę i przyprawy i dusić do miękkości, w razie potrzeby podlewać wodą.. w małych ilościach..

Gruszkę pokroić na plastry, posypać solą i pieprzem ..
przed podaniem przysmażyć gruszkę z obu stron na tłuszczu na którym smażyło się mięso i na każdej położyć małą łyżeczkę jarzębiny lub żurawiny.
Podawać z ziemniakami i papryką konserwową.