lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Karkówka panierowana z frytkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Uwielbiam frytki z karkówką :)

Karkówka panierowana z frytkami

Składniki:

Karkówka panierowana z frytkami

 

  • 0,5 kg karkówka bez kości,
  • 1 kg frytki,
  • 1 sztuka ogórek zielony,
  • 2 sztuki pomidorek,
  • 1 paczka panierka do kurczaka prymat

 

Sposób przygotowania:

Karkówka panierowana z frytkami
1 -Karkówkę rozbijamy jak schabowego 2- Doprawiamy sola i pieprzem 3- Teraz wkładamy w panierkę Prymatu i na rozgrzany tłuszcz. 4- Pieczemy z obu stron na rumian kolor dusimy kolo pól godziny żeby zmiękły podajemy z FRYTKAMI 5- Ja piekę we frytkownicy są mięciutkie . 6 -Dekorujemy talerz ogórkiem i pomidorkiem i kładziemy karkówkę Jest obiadek na rodzinę 3 osobowa :)