A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Karkówka pieczona na słodko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najprostszy przepis na karkówkę jaki znam.

Karkówka pieczona na słodko

Składniki:

Karkówka pieczona na słodko

 

  • chuda karkówka(bez kości) ok.1,5 kg
  • 1 dżem brzoskwiniowy
  • 1 mały ostry ketchup

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona na słodko
Karkówkę oczyszczamy z niepotrzebnych błon i nacinamy plastry na grubość 1,5 cm.Nie tniemy kotletów,a jedynie bardzo głęboko nacinamy mięso.Z dżemu i ketchupu robimy marynatę,mieszamy ze sobą pół no pół i w tak przyrządzoną wkładamy mięso dokładnie rozsmarowując po całości między naciętymi kotlecikami.Odstawiamy do zamarynowania na 1,5 godziny, następnie pieczemy w 180* przez ok.godzinę. Smacznego!