Sposób przygotowania:
Pieczona karkówka
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Robimy marynatę - do oliwy z oliwek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, pieprz i cząber. Oprószamy solą.
Dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy marynatą mięso. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.
Następnie owijamy folią aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 70 minut.
Przed podaniem kroimy na plastry. Przed podaniem kroimy na plastry.
Dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy marynatą mięso. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.
Następnie owijamy folią aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 70 minut.
Przed podaniem kroimy na plastry. Przed podaniem kroimy na plastry.