Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1010]

Pieczona karkówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczna karkówka upieczona w folii aluminiowej, zamarynowana w przyprawach. Najlepiej smakuje podana z sosem.

Pieczona karkówka

Składniki:

Pieczona karkówka

 

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Robimy marynatę - do oliwy z oliwek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, pieprz i cząber. Oprószamy solą.

Dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy marynatą mięso. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.

Następnie owijamy folią aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 70 minut.

Przed podaniem kroimy na plastry. Przed podaniem kroimy na plastry.