Sposób przygotowania:
Mielone frykadelki z niespodziankąI
1. Mięso mielone przekładam do miski, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułką tartą, wbijam jajko, wlewam ketchup. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobno kostkę, Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Warzywa z serem przekładam do mięsa i wyrabiam masę mięsną.
II
2. Mięso z kurczaka kroję w paseczki obtaczam w ziołach prowansalskich, Bazylii oraz soli.
III
3. Z mięsa mielonego formuję podłużne kotlety, do środka wciskam paseczki mięsa z kurczaka.
4. Następnie panieruje w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
IV
5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
6. Smacznego.