Sposób przygotowania:
Karkówka w coli
Karkówkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Następnie każdy plaster nacieramy przyprawą do karkówki. Na patelni podsmażamy mięso. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Coca colę, ketchup i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy np. mikserem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na nie wykładamy cebulę. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczmy godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy z ryżem i pomidorkami lub ogórkami konserwowymi. Życzę smacznego :) Z pieczenia sosu powstaje bardzo gęsty, słodko-ostry sosik. Polecam wszystkim taki nietypowo sposób pieczenia mięsa. Mięso można również grillować.
cris
Cukiereczek13
Nie mam pojęcia :) ale sos wychodzi pyszny i to na
jważniejsze :P