Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Karkówka w coli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mięso jest kruche, soczyste, a sos ostro - słodki, polecam wszystkim taki sos z coli

Karkówka w coli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w coli

 

  • karkówka 800g,
  • przyprawa do karkówki,
  • 4 małe cebule,
  • 1 szklanka coca coli,
  • 1 szklanka ketchupu pikantnego (350g),
  • musztarda 175 g,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Karkówka w coli
Karkówkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Następnie każdy plaster nacieramy przyprawą do karkówki. Na patelni podsmażamy mięso. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Coca colę, ketchup i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy np. mikserem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na nie wykładamy cebulę. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczmy godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy z ryżem i pomidorkami lub ogórkami konserwowymi. Życzę smacznego :) Z pieczenia sosu powstaje bardzo gęsty, słodko-ostry sosik. Polecam wszystkim taki nietypowo sposób pieczenia mięsa. Mięso można również grillować.
Karkówka w coli
Karkówkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy.
Karkówka w coli
Na patelni podsmażamy mięso. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Karkówka w coli
W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na nie wykładamy cebulę.
Karkówka w coli
Całość zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczmy godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.