Sposób przygotowania:
Karkówka w czosnkowo rozmarynowej marynacie
Karkówkę jeśli jest w całości myjemy, osuszamy i kroimy na plastry. Pokrojone mięso przekładamy do woreczka. Dodajemy drobno pokrojone ząbki czosnku oraz liście rozmarynu i olej.
Zawartość dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i ponownie wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane mięso wstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Godzinę przed grillowaniem wyjmujemy mięso z lodówki.
Grillujemy do miękkości mięsa. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Zawartość dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i ponownie wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane mięso wstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Godzinę przed grillowaniem wyjmujemy mięso z lodówki.
Grillujemy do miękkości mięsa. Podajemy z dowolnymi dodatkami.