Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Karkówka z grilla z majerankiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sezon grillowy oficjalnie otwarty

Karkówka z grilla z majerankiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka z grilla z majerankiem

 

  • 80 dag karkówki
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 4 łyżki majeranku
  • pieprz czarny
  • 70 ml oleju

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla z majerankiem
Karkówkę kroimy na niezbyt grube kotlety, lekko rozbijamy dłonią. Do oleju dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową oraz roztarty majeranek. Doprawiamy pieprzem, dokładnie mieszamy. Marynatą smarujemy mięso i odstawiamy na 3-4 godziny. Po tym czasie pieczemy na grillu z obu stron wg uznania- ja lubię dosyć mocno wysmażone. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Karkówka z grilla z majerankiem
Karkówkę kroimy na niezbyt grube kotlety, lekko rozbijamy dłonią. Do oleju dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową oraz roztarty majeranek. Doprawiamy pieprzem, dokładnie mieszamy. Marynatą smarujemy mięso i odstawiamy na 3-4 godziny.
Karkówka z grilla z majerankiem
Po tym czasie pieczemy na grillu z obu stron wg uznania- ja lubię dosyć mocno wysmażone.