katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Wieprzowina z miodową nutką z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Mięso prawie od zawsze,robiłam gotowane, albo smażone, albo też pieczone,albo też w jakimś sosie a tu grillowane też jest pyszne.

Wieprzowina z miodową nutką z grilla

Składniki:

Wieprzowina z miodową nutką z grilla

 

  • mięso wieprzowe (karczek, łopatka) 1 kg
  • olej ok 1/2 szkl
  • miód płynny 2 łyżki
  • majeranek 1 łyżka
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • przyprawa grillowa

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z miodową nutką z grilla
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.

Oprószamy solą czosnkową i pieprzem.

Miód łączymy z olejem i majerankiem dokładnie mieszamy. Dodajemy do mięsa i obtaczamy.

Odstawiamy na 2-4 godz w chłodne miejsce.

Grillujemy na ruszcie albo na tacce. Po wyłożeniu do grillowania oprószamy przyprawą grillową. 

Tagi:

mięso grill