Sposób przygotowania:
Karkówka w ketchupie i majonezie
Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej, na noc - wtedy aromat jest zdecydowanie większy. Zamarynowane plastry karkówki (sól, pieprz, majeranek, czosnek), możemy pokroić na mniejsze. Następnie układamy je w wysmarowanym wcześniej oliwą naczyniu żaroodpornym. Smarujemy dość cienką warstwą ketchupu, tak aby każdy kawałek był pokryty. Następnie układamy plastry sera żółtego, a na koniec smarujemy majonezem. Ta warstwa może być już nieco grubsza, gdyż wtedy ser będzie miękki a z całości powstanie pyszny sos. Wkładamy do piekarnika koniecznie pod przykryciem - na ok 1h (doglądamy, wyjmujemy wtedy kiedy mięso będzie miękkie, a przed wyjęciem, odsłaniamy, by lekko się przypiekło) Podajemy z pure ziemniaczanym, sałatą czy kalafioremsmacznego! :)