Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 981]

Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, soczyste mięso, zamarynowane w przyprawach i musztardzie, a następnie upieczone w folii aluminiowej.

Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej

 

  • 1,3 kg karkówki wieprzowej
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka cząbru
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • ½ łyżeczki soli ziołowej

Sposób przygotowania:

Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej
Karkówkę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym.

Robimy marynatę: łączymy oliwę z musztardą, przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Nacieramy dokładnie mięso marynatą, przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.

Następnego dnia zawijamy mięso w folię aluminiową i pieczemy je przez około 80 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej
Karkówkę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym.
Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej
Robimy marynatę: łączymy oliwę z musztardą, przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej
Nacieramy dokładnie mięso marynatą, przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.
Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej
Następnego dnia zawijamy mięso w folię aluminiową i pieczemy je przez około 80 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.