Sposób przygotowania:
Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej
Karkówkę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym.
Robimy marynatę: łączymy oliwę z musztardą, przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Nacieramy dokładnie mięso marynatą, przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia zawijamy mięso w folię aluminiową i pieczemy je przez około 80 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Robimy marynatę: łączymy oliwę z musztardą, przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Nacieramy dokładnie mięso marynatą, przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia zawijamy mięso w folię aluminiową i pieczemy je przez około 80 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.