kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 993]

Karkówka pieczona na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pieczoną karkówkę. Dodatek różnych przypraw sprawił, że smakuje wyśmienicie. Polecam na domowe kanapki.

Karkówka pieczona na kanapki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka pieczona na kanapki

 

  • 90 dag karkówki
  • 2 łyżeczki przyprawy myśliwskiej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona na kanapki
Mięso myjemy i osuszamy z wody, przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy, odstawiamy na 1 godzinę. Wkładamy do brytfanki i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę pod przykryciem.

Brytfankę wyjmujemy z piekarnika, zdejmujemy pokrywkę i obracamy mięso na drugą stronę, ponownie wstawiamy do piekarnika.

Pieczemy przez kolejne 30 minut. Upieczone mięso studzimy i kroimy.
Karkówka pieczona na kanapki
Karkówkę wkładamy do wody i dokładnie myjemy.
Karkówka pieczona na kanapki
Karkówkę wyjmujemy z wody i dokładnie osuszamy.
Karkówka pieczona na kanapki
Karkówkę przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy.