Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona w przyprawie do mięsa
Mięso myjemy i osuszamy, przekładamy do miski i nacieramy przyprawami, wkładamy do brytfanki, odstawiamy na 2 godziny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1,50 godz. w temperaturze 200 stopni. W połowie pieczenia brytfankę wyjmujemy i zlewamy wytopiony płyn, odwracamy mięso na drugą stronę, przykrywamy brytfankę i wkładamy do piekarnika, pieczemy.
Sos : wytopiony płyn ( 1,2 szkl ) przelewamy do garnka i dolewamy wodę ( 1 szkl ), podgrzewamy.
W międzyczasie w zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Sos : wytopiony płyn ( 1,2 szkl ) przelewamy do garnka i dolewamy wodę ( 1 szkl ), podgrzewamy.
W międzyczasie w zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.