Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Karkówka w marynacie ziołowo-musztardowej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, soczyste, dobrze doprawione mięso, rozpływające się w ustach. Świetnie smakuje zarówno na gorąco, jak i w formie wędliny do kanapek.

Karkówka w marynacie ziołowo-musztardowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka w marynacie ziołowo-musztardowej

 

  • 2 kg karkówki
  • 4 łyżki musztardy grillowej
  • 1 łyżka papryki wędzonej
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka chilli
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka w marynacie ziołowo-musztardowej
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Do miseczki nakładamy musztardę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Mięso nacieramy dokładnie marynatą ze wszystkich stron. Następnie wkładamy je do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowało.

Wkładamy karkówkę do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Smacznego
Karkówka w marynacie ziołowo-musztardowej
Do miseczki nakładamy musztardę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Karkówka w marynacie ziołowo-musztardowej
Mięso nacieramy dokładnie marynatą ze wszystkich stron. Następnie wkładamy je do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowało.

Tagi:

marynaty