Sposób przygotowania:
Karkówka w marynacie ziołowo-musztardowej
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Do miseczki nakładamy musztardę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Mięso nacieramy dokładnie marynatą ze wszystkich stron. Następnie wkładamy je do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowało.
Wkładamy karkówkę do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego
Do miseczki nakładamy musztardę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Mięso nacieramy dokładnie marynatą ze wszystkich stron. Następnie wkładamy je do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowało.
Wkładamy karkówkę do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego
biedroneczki
mocsłodkości
lukrowanepierniczki