polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Karkówka w papryce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zasmakuje każdemu niejadkowi

Karkówka w papryce

Składniki:

Karkówka w papryce

 

  • 1 kg karkówki
  • 4 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 2 szklanki wody
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • papryka ostra
  • kminek
  • 1/3 szklanki śmietany 18%
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Karkówka w papryce
Mięso pokroić w paski, posolić i popieprzyć, odstawić do lodówki. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki. Następnie dodać do cebuli, razem podsmażyć. Dodać mięso i podlać wodą.Gotować przez około godzinę, aż mięso będzie miękkie. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Śmietanę wymieszać z mąką, podbić powstały sos, zagotować.