gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Karkówka w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyśmienicie smakuje mięso, można zrobić na niedzielny obiad.

Karkówka w pieczarkach

Składniki:

Karkówka w pieczarkach

 

  • 1/2 karkówki
  • przyprawa delikat czerwony Knorr
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 duże cebule
  • Zalewa;
  • 2,5 łyżki maggi
  • 6 łyżek małych cukru
  • 6 łyżeczek octu winnego
  • 4 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • 12 łyżek wody

Sposób przygotowania:

Karkówka w pieczarkach
Mięso pokroić w plastry ok. 1 cm, posypać delikatem Knorra odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Następnie panierować w mące i podsmażyć na oleju z dwóch stron. Kroimy pieczarki w talarki, a cebulę w krążki. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami I. mięso II. pieczarki III.cebula IV. mięso V. pieczarki VI. cebula. Przygotowujemy zalewę z podanych składników i zalewamy mięso. Pieczemy ok. 1,5 godziny.