pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Karkówka w sosie keczupowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosta, rozpływająca się w ustach karkówka przygotowana w sosie keczupowym z dodatkiem świeżego cząbra.

Karkówka w sosie keczupowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w sosie keczupowym

 

  • olej rzepakowy 100 ml,
  • keczup 4 łyżki,
  • cząber 2 szczypty,
  • mąka pszenna 4 łyżki,
  • karkówka 50 dag
  • olej do smażenia,
  • cebula 1 sztuka,
  • kostka rosołowa 1 sztuka,
  • woda 150 ml

Sposób przygotowania:

Karkówka w sosie keczupowym
Olej rzepakowy łączymy z keczupem. Dokładnie mieszamy. Karkówkę kroimy w plastry i posypujemy solą. Mieszamy z marynatą keczupową. Dodajemy jeszcze świeży cząber. Odstawiamy na parę godzin do lodówki. Następnie plastry mięsa obtaczamy w mące. Wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy kilka minut na jednej stronie, do zarumienienia. Następnie przewracamy i dodajemy cebulę pokrojoną kostkę. Gdy cebula się zarumieni zalewamy ciepłym wywarem powstałym z rozpuszczenia kostki rosołowej w wodzie. Dusimy kilka minut do zagęszczenia sosu. Smacznego.
Karkówka w sosie keczupowym
Keczup mieszamy z olejem rzepakowym
Karkówka w sosie keczupowym
Plastry mięsa marynujemy wraz z dodatkiem cząbru
Karkówka w sosie keczupowym
Zamarynowane kawałki mięsa smażymy na rozgrzanym oleju
Karkówka w sosie keczupowym
Pod koniec smażenia zalewamy wywarem