Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie sojowym z sałatką z marchewki
Do zamykanego dużego pojemnika lub miski wlewamy sosy sojowe, dodajemy czosnek, paprykę chilli, imbir, miód i sok z cytryny, po czym mieszamy dokładnie wszystkie składniki marynaty. Umytą, osuszoną pokrojoną karkówkę wkładamy do marynaty, posypujemy pokrojoną cebulą, mieszamy , przykrywamy i odstawiamy przynajmniej na godzinę aby karkówka miała czas się zamarynować. Idealnym czasem na marynowanie mięsa była by noc. Zamarynowaną karkówkę pieczemy na rozgrzanym grillu po około 9 minut z każdej strony. Sałatkę z marchewki przygotowujemy łącząc w misce marchewkę z cebulą i posiekaną kolendrom. W słoiczku mieszamy sos rybny, sok z cytryny i olej tworząc sos. Gotowym sosem polewamy marchewkę. Gotową sałatkę serwujemy razem z karkówką.