Sposób przygotowania:
Nietypowy mielonyI
 
Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jedno jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wsypuję paprykę słodką, papryką ostrą, sól, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
II
 
2. Mięso rozkładam w kształt prostokąta na foli, układam plasterki szynki, plasterki żółtego sera, zwijam w roladę, owijam folią i chowam na jedną godzinę do zamrażalnika.
III
 
3. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, mieszając wlewam stopniowo mleko.
IV
 
4. Roladę mięsną kroję w plastry, panieruję w cieście naleśnikowym, następnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
V
 
5.	Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami, sałatką.
6.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
