Sposób przygotowania:
Świąteczne roladki z grzybami i paprykąI
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
II
3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju..
4. Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
5. Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.
III
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
IV
8. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
9. Smacznego.