Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Świąteczne roladki z grzybami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj. Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz.

Świąteczne roladki z grzybami i papryką

Składniki:

Świąteczne roladki z grzybami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Świąteczne roladki z grzybami i papryką

I

Świąteczne roladki z grzybami i papryką
Przygotowanie mięsa oraz grzybów ssuzonych.

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.

II

Świąteczne roladki z grzybami i papryką
Przygotowanie farszu grzybowego i faszerowanie roladek.

3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju..
4. Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
5. Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.

III

Świąteczne roladki z grzybami i papryką
Panierowanie roladek i smażenie na rozgrzanym oleju.n

6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

IV

8. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
9. Smacznego.