Sposób przygotowania:
Sernik kokosowySpód kokosowy
Wszystkie składniki na spód kokosowy umieścić w dużej misce i zagnieść na jednolite ciasto. Zagniecionym ciastem wylepić dno blachy do ciasta wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach ok. 24x36cm. Blachę z przygotowanym spodem wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Masa serowa
Ser przełożyć z wiaderka do misy miksera i zmiksować z budyniami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Ja dałam aż 4 budynie bo ser był dość rzadki a budynie były słabej firmy i wychodzą z reguły rzadsze niż z tych renomowanych. Następnie wbijać po kolei jajka i po dodaniu każdego miksować do połączenia składników. Dolać śmietankę (nie ubijać jej wcześniej) i zmiksować z masą serową. Dodać wiórki kokosowe oraz aromaty do ciasta i wymieszać.
Masę przelać do blachy wylepionej ciastem i wstawić do piekarnika. Piec ok. 60 minut w temp. 160 stopni.
Po upieczeniu sernik wyjąć i wystudzić na metalowej kratce. Można udekorować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Ja polałam roztopioną białą czekoladą i czekoladą mleczną z kawałkami orzechów.