Sposób przygotowania:
Kolorowa pieczeń w boczku wędzonymETAP 1:
Mięso z łopatki zmielić w maszynce do mielenia na drobnym sitku. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Przestudzoną dodać do mięsa razem z jajkami, rozgniecionym czosnkiem, koncentratem i wszystkimi przyprawami. Mięso dobrze wymieszać, a na końcu dodać posiekaną w kostkę paprykę oraz odsączone z zalewy kukurydzę z fasolą. Delikatnie wmieszać w mięso, aby nie rozgnieść ziaren fasoli.
ETAP 2:
Plasterkami boczku wyłożyć szczelnie keksówkę o wymiarach 11 x 24 cm, tak aby końce wystawały ponad formę. Nałożyć masę mięsną, dociskając do dna i założyć wierzch wystającymi plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec przez ok 40 min. Po wyjęciu z piekarnika odczekać 10 minut i pokroić w grube plastry.
Smacznego
SylaUla
skuter5
Mniam1
Pamiętam, że pieczeń kroiłam do zdjęć, jak była jeszcze ciepła. Na zimno wyglądała znacznie lepiej ;) Nie jest trudna do zrobienia, bo z mięsem wystarczy wymieszać paprykę, fasolę i kukurydzę. One same w sobie są ładne :)
biedroneczki
robaczek
mocsłodkości