iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Karkówka w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Karkówka to jedno z moich ulubionych mięs. Można z niej wyczarować na prawdę smaczne cuda. Jak właśnie ta z grzybami

Karkówka w sosie grzybowym

Składniki:

Karkówka w sosie grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w sosie grzybowym
Karkówkę kroimy w plastry, oprószamy solą, pieprzem, papryką, majerankiem, panierujemy mąką i smażymy na złoto. Grzyby należy obgotować w osolonym wrzątku, następnie smażymy 15 minut z posiekaną cebulką, solimy, pieprzymy. Karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy grzyby i zalewamy śmietanką, pieczemy 50 minut pod przykryciem w temp. 170 stopni.