gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 664]

Krokiety z pieczarkami i kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krokiety z pieczarkami, kaszą jęczmienną oraz papryką, pomidorami i cebulą. Krokiety najlepiej smakują z barszczem lub ulubionym sosem.

Krokiety z pieczarkami i kaszą jęczmienną

Składniki:

Krokiety z pieczarkami i kaszą jęczmienną

Naleśniki

Farsz

Panierka

Sposób przygotowania:

Krokiety z pieczarkami i kaszą jęczmienną
Naleśniki;

Jajka rozkłócamy i stopniowo dodajemy pozostałe składniki.

Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Na patelni o średnicy 28 cm smażymy naleśniki.

Farsz;

Kaszę gotujemy do miękkości.

Cebulę obieramy.

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy w kostkę.

Na patelnię wrzucamy warzywa i smażymy do wyparowania wody.

Przyprawiamy.

Kaszę łączymy z farszem.

Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy w krokieta tj. założyć boki na farsz i zwinąć w rulon.

Jajka rozkłócamy w głębokim talerzu.

Na płaski wsypujemy bułkę tartą.

Naleśniki obtaczamy w jajku i następnie w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, aż do zarumienienia się bułki.

Podajemy z barszczem lub ulubionym sosem.

Smacznego ;)