Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i kaszą jęczmienną
Naleśniki;
Jajka rozkłócamy i stopniowo dodajemy pozostałe składniki.
Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni o średnicy 28 cm smażymy naleśniki.
Farsz;
Kaszę gotujemy do miękkości.
Cebulę obieramy.
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
Na patelnię wrzucamy warzywa i smażymy do wyparowania wody.
Przyprawiamy.
Kaszę łączymy z farszem.
Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy w krokieta tj. założyć boki na farsz i zwinąć w rulon.
Jajka rozkłócamy w głębokim talerzu.
Na płaski wsypujemy bułkę tartą.
Naleśniki obtaczamy w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, aż do zarumienienia się bułki.
Podajemy z barszczem lub ulubionym sosem.
Smacznego ;)
Jajka rozkłócamy i stopniowo dodajemy pozostałe składniki.
Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni o średnicy 28 cm smażymy naleśniki.
Farsz;
Kaszę gotujemy do miękkości.
Cebulę obieramy.
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
Na patelnię wrzucamy warzywa i smażymy do wyparowania wody.
Przyprawiamy.
Kaszę łączymy z farszem.
Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy w krokieta tj. założyć boki na farsz i zwinąć w rulon.
Jajka rozkłócamy w głębokim talerzu.
Na płaski wsypujemy bułkę tartą.
Naleśniki obtaczamy w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, aż do zarumienienia się bułki.
Podajemy z barszczem lub ulubionym sosem.
Smacznego ;)