VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Ostra duszona karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Krucha, ale bardzo ostra. Mięso przenika zapachem pieczarek, włoszczyzny i ostrych przypraw. Propozycja dla osób lubiących mocno doprawione mięsko.

Ostra duszona karkówka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ostra duszona karkówka

 

  • 500 g karkówki
  • 300 g pieczarek
  • 100 g włoszczyzny paski
  • 1 szklanka bulionu
  • Sól
  • 0,5 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
  • Olej do obsmażenia mięsa

 

Sposób przygotowania:

Ostra duszona karkówka
Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Nacieramy solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą i ostrą czerwoną papryką. Mięso obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do mięsa. Dokładamy także włoszczyznę. Wszystko podlewamy bulionem, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 60 minut. Mięso od czasu do czasu trzeba przemieszać.
Ostra duszona karkówka
Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do mięsa
Ostra duszona karkówka
Mięso dokładnie przyprawiamy, obsmażamy

Tagi:

mięso