Sposób przygotowania:
Karkówka z sosie cebulowo- chińskimI
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso z każdej strony. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.
II
3. Cebule obieramy, kroimy w krążki i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Grzyby z cebulą układamy na mięsie.
III
5. Do naczynia wsypujemy zupy cebulowe oraz fix do potraw chińskich i rozrabiamy z wodą. Następnie wylewamy na mięso.
6. Danie pieczemy 70 minut w 180°C.
IV
7. Gotowe.
8. Smacznego
biedroneczki
mocsłodkości
lukrowanepierniczki