Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 55
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne, aromatyczne mięso z karkówki wieprzowej z dodatkiem cebuli i pieczarek z nutką smaku chińskiego, to doskonała propozycja na sobotni obiad.

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 6 szt. cebul
  • 1 kg pieczarek
  • 62 g zupy cebulowej w proszku
  • 27 g Fix do potraw chińskich
  • 750 ml wody
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

I

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim
Przygotowanie mięsa, kroimy i doprawiamy oraz smażymy

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso z każdej strony. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.

II

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim
Przygotowanie cebuli oraz grzybów

3. Cebule obieramy, kroimy w krążki i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

4. Grzyby z cebulą układamy na mięsie.

III

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim
Przygotowanie sosu

5. Do naczynia wsypujemy zupy cebulowe oraz fix do potraw chińskich i rozrabiamy z wodą. Następnie wylewamy na mięso.

6. Danie pieczemy 70 minut w 180°C.

IV

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

7. Gotowe.

8. Smacznego