Sposób przygotowania:
Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem
Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy na patelnię z olejem kokosowym i smażymy do zeszklenia.
W międzyczasie cukinię myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i dokładamy do warzyw. Smażymy razem przez kilka minut i przekładamy do garnka, dolewamy gorącą wodę i gotujemy. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do garnka.
Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Do ugotowanego lecza dokładamy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy razem przez kilka minut.
W międzyczasie cukinię myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i dokładamy do warzyw. Smażymy razem przez kilka minut i przekładamy do garnka, dolewamy gorącą wodę i gotujemy. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do garnka.
Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Do ugotowanego lecza dokładamy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy razem przez kilka minut.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2