Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotleciki drobiowe z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znudziły Ci się tradycyjne kotlety, wypróbuj mojego przepis. Bardzo proste przygotowanie, wszystkie składniki razem łączymy, nakładamy łyżką i smażymy. Wolisz pieczone, zamiast smażenia ułóż na blaszce, włóż do piekarnika.

Kotleciki drobiowe z fasolką

Składniki:

Kotleciki drobiowe z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe z fasolką

I

Kotleciki drobiowe z fasolką

1. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Mięso kroję w drobną kostkę, cebulę obieram, kroję drobno, paprykę konserwową kroję w drobną kostkę.
2. Do miski przekładam mięso, fasolkę, cebulę, paprykę. Wbijam jajka, dodaję ketchup, wsypuję mąki, przyprawy. Dodaję drobno posiekany koperek. Dokładanie łączę wszystkie składniki.

II

Kotleciki drobiowe z fasolką

3. Masę mięsną z warzywami nakładam łyżką na rozgrzany olej i smażę na rumiany kolor w dwóch strony.

III

4. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
5. Smacznego.