Sposób przygotowania:
Sorbet z mango i ginu
Wodę połączyć z kwaśnym sokiem pomarańczowym, cukrem i skórką otartą z pomarańczy, zagotować i wymieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i wstawić do lodówki do schłodzenia.
Mango wybrać jak najbardziej dojrzałe, miękkie i aromatyczne. Obrać nad miską (gdzie będzie skapywał sok) i ostrym nożem odciąć od pestki jak najwięcej miąższu. Zmiksować z sokiem limonkowym do smaku. Do musu dolać syrop i wymieszać. Schłodzić.
Dolać zimny gin i dokładnie wymieszać. Przelać do szczelnego pojemnika, zamknąć i zamrozić. Można użyć maszynki do kręcenia lodów, co poprawi konsystencję sorbetu.
Mango wybrać jak najbardziej dojrzałe, miękkie i aromatyczne. Obrać nad miską (gdzie będzie skapywał sok) i ostrym nożem odciąć od pestki jak najwięcej miąższu. Zmiksować z sokiem limonkowym do smaku. Do musu dolać syrop i wymieszać. Schłodzić.
Dolać zimny gin i dokładnie wymieszać. Przelać do szczelnego pojemnika, zamknąć i zamrozić. Można użyć maszynki do kręcenia lodów, co poprawi konsystencję sorbetu.