Sposób przygotowania:
Karmelowy blok czekoladowy
Czekoladę łamię na kawałki. Masło lub margarynę rozpuszczam wraz z cukrem.
Dodaje połamaną czekoladę karmelową. Mieszam do momentu rozpuszczenia się czekolady i połączenia się składników. Studzę.
Bakalie mielę. Rodzynki namaczam w wodzie przez 15 minut. Rodzynki odcedzam.
Herbatniki drobno kruszę. Do wystudzonej masy czekoladowej dodaje bakalie, rodzynki i herbatniki. Mieszam.
Dodaje mleko w proszku. Mieszam. Wystudzoną masę wkładam do wcześniej przygotowanej keksówki wyłożonej folią spożywczą. Chłodzę w lodówce do momentu całkowitego zastygnięcia.
Czekoladę białą łamię na kawałki i rozpuszczam. Polewam nią zimny blok karmelowy.
Dowolnie ozdabiam.
Dodaje połamaną czekoladę karmelową. Mieszam do momentu rozpuszczenia się czekolady i połączenia się składników. Studzę.
Bakalie mielę. Rodzynki namaczam w wodzie przez 15 minut. Rodzynki odcedzam.
Herbatniki drobno kruszę. Do wystudzonej masy czekoladowej dodaje bakalie, rodzynki i herbatniki. Mieszam.
Dodaje mleko w proszku. Mieszam. Wystudzoną masę wkładam do wcześniej przygotowanej keksówki wyłożonej folią spożywczą. Chłodzę w lodówce do momentu całkowitego zastygnięcia.
Czekoladę białą łamię na kawałki i rozpuszczam. Polewam nią zimny blok karmelowy.
Dowolnie ozdabiam.