Sposób przygotowania:
Karnawałowe maski
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta. Całość energicznie zagniatamy. Gdyby ciasto było za luźne dodajemy jeszcze odrobinę mąki. Konsystencją powinno przypominać ciasto pierogowe. Średnio wyrabiamy je około 10 minut. Ważne by powstało jak najwięcej pęcherzyków powietrza. Gotowe ciasto schładzamy około 1 godzinę. Między czasie przygotowujemy sobie szablon maski. Na kartce lub tekturze rysujemy zarys maski i wycinamy go. Schłodzone ciasto wałkujemy dość cienko ( jak na pierogi). Przykładamy do niego szablon i wycinamy radełkiem maski. Wycięte smażymy na rozgrzanym oleju . Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Gotowe odsączmy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy posypane cukrem pudrem.