KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Karp o azjatyckim smaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Karp na każdą okazje o wyjątkowym smaku.

Karp o azjatyckim smaku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karp o azjatyckim smaku

 

  • dwa dzwonki karpia,
  • kawałki papryki czerwonej, zielonej,
  • mała cebulka,
  • łyżeczka musztardy francuskiej,
  • łyżeczka chrzanu,
  • sos rybny,
  • sól, pieprz do smaku,
  • kilka kropli soku z cytryny,
  • dobra oliwa,
  • rukola,
  • czosnek,

 

Sposób przygotowania:

Karp o azjatyckim smaku
Na rozgrzanej oliwie w woku obsmażamy otoczone dzwonki karpia w mące na złoty kolor, gotowe wyciągamy i kolejno smażymy paprykę, cebulę, czosnek. Dolewamy wino i wkładamy upieczonego karpia, wszystko dusimy kilka minut, dodajemy antyrakietowej wszystkie pozostałe składniki. Gotową porcję wykładamy na talerz udekorowany zieleniną. Smacznego.
Karp o azjatyckim smaku
Karpia myjemy czyscimy, myjemy i wycinamy dzwonki.
Karp o azjatyckim smaku
Całość na końcu dusimy tak aby wszystkie smaki się zmieszały.