Sposób przygotowania:
Karp smażony na maśle klarowanym
Karpie świeże oczyścić z łusek i skrzeli - czyli sprawić karpia ,podzielić na filety.
Kawałki posypać przyprawami dowolnymi do ryb, solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Odłożyć na 20 minut do lodówki aby ryba nabrała smaku i zamarynowała się.
Wyjąć wcześniej z lodówki z 10 minut przed smażeniem, rozgrzać patelnię z masłem klarowanymi smażyć filety karpia około 4 minuty z każdej strony, przewracając na drugą stronę.
Tak przyrządzony karp jest delikatny i pyszny.
Kawałki posypać przyprawami dowolnymi do ryb, solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Odłożyć na 20 minut do lodówki aby ryba nabrała smaku i zamarynowała się.
Wyjąć wcześniej z lodówki z 10 minut przed smażeniem, rozgrzać patelnię z masłem klarowanymi smażyć filety karpia około 4 minuty z każdej strony, przewracając na drugą stronę.
Tak przyrządzony karp jest delikatny i pyszny.