ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Pstrąg faszerowany kapustą z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapusta z grzybami, to królowa naszych stołów. Zapewniam, że pstrąg faszerowany kapustą z grzybami każdemu posmakuje. Może być daniem świątecznym.

Pstrąg faszerowany kapustą z grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg faszerowany kapustą z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg faszerowany kapustą z grzybami

ETAP 1:

Dzień wcześniej ugotować kapustę.

W rondelku zalać wrzątkiem grzyby. Gotować ok. 10 min. Wystudzić i grzyby pokroić w małe kawałki.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać kapustę kwaszoną ( jeśli jest taka potrzeba, to wcześniej pokroić ), listek laurowy, ziele angielskie, jałowiec, grzyby i wodę w której gotowały się grzyby. Dolać jeszcze wody tak, żeby kapusta była przykryta.

Gotować do miękkości. Dodać pieprz ziołowy, czarny mielony i sól do smaku.

Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko posmarować olejem z wierzchu i w środku.

Nałożyć do środka kapustę z grzybami. Umieścić rybę na kawałku folii aluminiowej. Folię zawinąć tak, żeby łączenie było u góry.

Pakiecik umieścić w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min.

Rybę podać ciepłą. Smacznego.

Pstrąg faszerowany kapustą z grzybami
Faszerowanie pstrąga kapustą z grzybami
Pstrąg faszerowany kapustą z grzybami
Pakiecik przygotowany do włożenia do piekarnika

Tagi:

ryba pstrąg