anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karp smażony pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zawsze kupuję większą ilość karpia przed świętami aby móc się cieszyć jego smakiem nie tylko w czasie świat.

Karp smażony pomarańczowy

Składniki:

Karp smażony pomarańczowy

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony pomarańczowy
Karpia dokładnie oczyścić, podzielić na porcje, pomarańcza dokładnie wyszorować i sparzyć wrzątkiem, skórkę z pomarańczy zetrzeć na tarce o małych oczkach do ryby, wycisnąć sok z owoca, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać pokrojoną cebulę i odstawić na godZinę, następnie oczyścić z cebuli opanierować w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju około 6 minut z każdej strony.

Tagi:

tarta karp ryba