gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1290]

Karp smażony wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tak przygotowanego karpa polecam na kolację wigilijną. Jest bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu .

Karp smażony wg Gosi

Składniki:

Karp smażony wg Gosi

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony wg Gosi

ETAP 1:

Karp smażony wg Gosi
Karpia lub jego filety kroimy na kawałki.

Oczyszczonego karpia kroimy - dzielimy na kawałki.

ETAP 2:

Karp smażony wg Gosi
Rybę przyprawiamy i układamy w naczyniu.

Kawałki ryby z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Układamy w naczyniu przekładając pokrojoną w plasterki cebulą. Odstawiamy w chłodne miejsce na cały dzień lub noc.

ETAP 3:

Karp smażony wg Gosi
Przyprawione ryby obtaczamy w bułce tartej.

Kawałki przyprawionego karpia panierujemy w bułce tartej z każdej strony.

ETAP 4:

Karp smażony wg Gosi
Ryby smażymy na rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor.

Następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor - obracając co chwilę.

Tagi:

ryba karp