Sposób przygotowania:
Karp smażony wg GosiETAP 1:
![Karp smażony wg Gosi Karp smażony wg Gosi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karp-smazony-wg-gosi-390656.jpg)
Oczyszczonego karpia kroimy - dzielimy na kawałki.
ETAP 2:
![Karp smażony wg Gosi Karp smażony wg Gosi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karp-smazony-wg-gosi-390657.jpg)
Kawałki ryby z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Układamy w naczyniu przekładając pokrojoną w plasterki cebulą. Odstawiamy w chłodne miejsce na cały dzień lub noc.
ETAP 3:
![Karp smażony wg Gosi Karp smażony wg Gosi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karp-smazony-wg-gosi-390658.jpg)
Kawałki przyprawionego karpia panierujemy w bułce tartej z każdej strony.
ETAP 4:
![Karp smażony wg Gosi Karp smażony wg Gosi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karp-smazony-wg-gosi-390659.jpg)
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor - obracając co chwilę.