Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Karp w maku z daktylami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Świąteczny karp panierowany w maku i podany z warzywami duszonymi z dodatkiem suszonych daktyli, polecam.

Karp w maku z daktylami

Składniki:

Karp w maku z daktylami

 

Sposób przygotowania:

Karp w maku z daktylami
Filet z karpia podziel na porcje, posyp solą pieprzem i skrop sokiem z cytryny, rybę obtocz w maku ale tylko od strony skóry, karpia usmaż na złocisty kolor.

W rondelku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulkę i pora a kiedy się zrumienią dodaj pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, całość podlej winem i duś do miękkości wraz z daktylami liściem laurowym i zielem angielskim.

Gotowe warzywa dopraw solą pieprzem i sokiem z cytryny.

Tagi:

ryba karp