Sposób przygotowania:
Karp w maku z daktylami
Filet z karpia podziel na porcje, posyp solą pieprzem i skrop sokiem z cytryny, rybę obtocz w maku ale tylko od strony skóry, karpia usmaż na złocisty kolor.
W rondelku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulkę i pora a kiedy się zrumienią dodaj pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, całość podlej winem i duś do miękkości wraz z daktylami liściem laurowym i zielem angielskim.
Gotowe warzywa dopraw solą pieprzem i sokiem z cytryny.
W rondelku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulkę i pora a kiedy się zrumienią dodaj pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, całość podlej winem i duś do miękkości wraz z daktylami liściem laurowym i zielem angielskim.
Gotowe warzywa dopraw solą pieprzem i sokiem z cytryny.