Sposób przygotowania:
Karp w sosie koperkowym
Karpie opłukać dokładnie a następnie osuszyć.
Wnętrze ryb natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny.
Natkę pietruszki opłukać i włożyć do środka,Warzywa obrać, opłukać i pokroić. W dużym naczyniu zagotować 1 litr wody,wlać wino ocet cebulę i gożdziki.Chwilkę pogotować i włożyć ryby i dusić pod przykryciem aż będą miękkie.
Po 30 minutach dodać pokrojone warzywa. Odlać 0,5 l wywaru zaprawić żółtkiem chrzanem i przyprawić. Rybę ostrożnie wyjąć z wywaru polać sosem i posypać koperkiem
Wnętrze ryb natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny.
Natkę pietruszki opłukać i włożyć do środka,Warzywa obrać, opłukać i pokroić. W dużym naczyniu zagotować 1 litr wody,wlać wino ocet cebulę i gożdziki.Chwilkę pogotować i włożyć ryby i dusić pod przykryciem aż będą miękkie.
Po 30 minutach dodać pokrojone warzywa. Odlać 0,5 l wywaru zaprawić żółtkiem chrzanem i przyprawić. Rybę ostrożnie wyjąć z wywaru polać sosem i posypać koperkiem