Karpia dokładnie oczyścić. Pokroić na kawałki i posolić. Zostawić na 15 minut. Smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron na ciemno złoty kolor. Zjadamy ciepłe.
No- bo karp to królewska rybka i z estymą trzeba do niej podchodzić . Warto zaryzykować i zrobić cos samemu - zupełnie inny smak .
Miło ze wszyscy doceniają wkład w to by nawet zwykłe proste przepisy znalazły się na stronie bo przecież kazdy kiedyś zaczyna swoją ,, przygodę w kuchni " i to żaden wstyd nie wiedzieć jak sie smaży karpia.
No- bo karp to królewska rybka i z estymą trzeba do niej podchodzić . Warto zaryzykować i zrobić cos samemu - zupełnie inny smak .
Miło ze wszyscy doceniają wkład w to by nawet zwykłe proste przepisy znalazły się na stronie bo przecież kazdy kiedyś zaczyna swoją ,, przygodę w kuchni " i to żaden wstyd nie wiedzieć jak sie smaży karpia.
Sandra S
Babciagramolka
Miło ze wszyscy doceniają wkład w to by nawet zwykłe proste przepisy znalazły się na stronie bo przecież kazdy kiedyś zaczyna swoją ,, przygodę w kuchni " i to żaden wstyd nie wiedzieć jak sie smaży karpia.