Sposób przygotowania:
Karpatka
Ciasto
Zagotować wodę z margaryną,do gotujacej się emulsji wsypać mąkę,mieszać do uzyskania zwartej masy\rozgniatać ewentualne grudki.Ostudzic masę.Nastepnie wbić jaja i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji,ciasto podzielis na 2 części jedną z nich wyłożyć do nasmarowanej tłuszczem formy i piec okolo 30 min w 200 C z termoobiegiem,lub w 220 bez.Potem to samo zrobic z druga częścią.
Masa:
Ugotować budynie wedlug przepisu na opakowaniach tylko zamiast 1 l mleka dodac 800ml,Kiedy budynie całkowicie ostygną zmiksować je z masłem\margaryną
Tak przygotowany krem wyłożyc na jedną część ciasta,przykryć drugą,posypać cukrem pudrem
Zagotować wodę z margaryną,do gotujacej się emulsji wsypać mąkę,mieszać do uzyskania zwartej masy\rozgniatać ewentualne grudki.Ostudzic masę.Nastepnie wbić jaja i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji,ciasto podzielis na 2 części jedną z nich wyłożyć do nasmarowanej tłuszczem formy i piec okolo 30 min w 200 C z termoobiegiem,lub w 220 bez.Potem to samo zrobic z druga częścią.
Masa:
Ugotować budynie wedlug przepisu na opakowaniach tylko zamiast 1 l mleka dodac 800ml,Kiedy budynie całkowicie ostygną zmiksować je z masłem\margaryną
Tak przygotowany krem wyłożyc na jedną część ciasta,przykryć drugą,posypać cukrem pudrem
misia14
amadeo