Sposób przygotowania:
Karpatka
Ciasto:
Zagotować pół kostki margaryny i 1 szklankę wody. Dodać szklankę mąki i wymieszać. Po przestygnięciu wbić 4 jajka i wymieszać aż będzie jednolita masa i z tego upiec 2 placki. Po 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krem:
Zagotować pół kostki margaryny, pół szklanki cukru, pół opakowania cukru waniliowego. Do tego dodać szklankę mąki oraz pół litra mleka i mieszać. Wszystko gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając
Przestudzone placki przełożyć kremem.
Zagotować pół kostki margaryny i 1 szklankę wody. Dodać szklankę mąki i wymieszać. Po przestygnięciu wbić 4 jajka i wymieszać aż będzie jednolita masa i z tego upiec 2 placki. Po 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krem:
Zagotować pół kostki margaryny, pół szklanki cukru, pół opakowania cukru waniliowego. Do tego dodać szklankę mąki oraz pół litra mleka i mieszać. Wszystko gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając
Przestudzone placki przełożyć kremem.