Sposób przygotowania:
Karpatka 5
Wykonanie ciasta: Zagotować wodę z margaryną, dodać sól, cukier i mąkę. Gotować chwilę rozcierając ciasto. Po wystudzeniu dodawać do niej pojedynczo jajka do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wyłożyć na wysmarowana tłuszczem i posypaną mąką dużą blaszkę, bo ciasto wyrośnie wysokie. Piec w 220 stopniach przez ok. 30 min. Wykonanie kremu: Zagotować 1,5 szklanki mleka z cukrami. W szklance rozrobić mąki z pozostałą ilością mleka (0,5szkl.) i dodać do gotującego się mleka (tak jak budyń). Ostudzić. W osobnej misce utrzeć Kasię na puch i dodawać do niej po łyżce ostudzonego "budyniu". Ciasto przekroić na dwie części i przełożyć masą.Na wierzch posypać cukrem pudrem tuż przed podaniem, bo ciasto wciąga w siebie cukier puder.