Sposób przygotowania:
karpatka 6
Wodę zagotować z margaryną.Do gotującej się wody wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia odstawić do wyrośnięcia.Wbijać po jednym jajku i delikatnie wymieszać pozostałe ciasto podzielić na dwie części.Ułożyć cienką warstwę ciasta i upiec.MASA: Z 0,5 litra mleka odlać 0,5 szklanki, resztę mleka zagotować z 0,5 szklanki cukru. Do pozostałej części mleka wsypać 2 łyżki mąki oraz 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Wymieszać.Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać zrobioną wcześniej masę. Gotujemy na budyń. Ostudzony budyń utrzeć z kostką masła i cukrem waniliowym na biały krem. Upieczone i ostudzone ciasto przełożyć kremem. Wierzch można posypać cukrem pudrem.
misia14
petitek
misia14
"0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki cukru
2łyżki maki ziemniaczanej"
z tych produktów kremu do karpatki nie będzie!!!
to Ty powinnaś wiedzieć czego brakuje i uzupełnić składniki ...
petitek
Będzie krem bo jest napisane że trzeba dodać masło!