graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

karpatka 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

karpatka jest bardzo pyszne idealna do kawy

karpatka 9

Składniki:

karpatka 9

 

  • ciasto
  • 1 szklanka wody
  • 0,5 kostki masła
  • 7 jajek
  • masło do wysmarowania formy
  • krem
  • 2 jajka
  • 30 deko cukru pudru
  • 15 deko mąki
  • 0,5 kilograma masła
  • 2 cukry waniliowe
  • 5 szklanek mleka
  • cukier puder do posypania

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

karpatka 9
zagotować wodę z masłem ,do gotującej się wody wsypywać stopniowo mąkę cały czas mieszając,gotować aż ciasto będzie gęste,w przestudzone ciasto wbijać po jednym żółtku i ucierać mikserem,,blachy do pieczenia posmarować, tłuszczem i wysypać bułka tartą,ciasto podzielić na 2 części ,i wlać do blach piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni krem jajka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym,do utartych jajek z cukrami wlać gorące mleko,mieszając aż krem zgęstnieje,następnie dodać masło i razem ucierać mikserem,aż wszystkie składniki się dokładnie połączą, ostudzone ciasto wyjąć z blach w który się piekło na jedno z nich wyłożyć przygotowany krem a drugim przykryć krem od góry.posypać cukrem pudrem