sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Karpatka z galaretką 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Odmiana tradycyjnej karpatki.

Karpatka z galaretką 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karpatka z galaretką 2

 

  • ciasto;
  • 1 szkl mleka
  • 25 dag margaryny
  • 1 i 1/2 szkl mąki
  • 7- 8 jaj
  • dodatkowo;
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3/4 litra mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 opak. galaretki cytrynowej

Sposób przygotowania:

Karpatka z galaretką 2
Ciasto; Margarynę rozpuścić, wlać wodę. Zagotować. Dodać mąkę, wymieszać. Ostudzić, dodać jajka i ubić. Ciasto podzielić na dwie części i przełożyć do dwóch prostokątnych blaszek. Piec ok 30 min. Z budyniów, mleka cukru zagotować krem. Gorący przelać na ostudzone ciasto, przykryć drugim. Po ostudzeniu ciasta wylać tężejącą galaretkę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Odstawić w chłodne miejsce.
Karpatka z galaretką 2
Karpatka z galaretką 2
Karpatka z galaretką 2
Karpatka z galaretką 2

Tagi:

ciasto