Sposób przygotowania:
Karpatka z kremem budyniowym
Zagotować wodę z margaryną, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i chwilę gotować, rozcierając dokładnie masę. Odstawić do ostygnięcia. Po dokładnym wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jaja i miksować około 5 minut, do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową mase podzielić na 2 części.Tortownicę o średnicy 22 cm (lub blachę o wymiarach 32x23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (najlepiej wysmarować tłuszczem i posypać kaszą manną, wtedy ciasto lekko odchodzi od blachy). Jendą część ciasta rozprowadzić na blaszce. Piec w temp. 200 st.C przez 25 -30 minut. W ten sam sposób upiec drugą część ciasta.Budyń ugotować z 500ml mleka (ja użyłam 700ml - dlatego masa jest bardziej budyniowa) i 4 łyżkami cukru, po czym ostudzić i zmiksować z miękkim tłuszczem, na gładki krem.Przygotowany krem wylać na środek upiecoznego ciasta, nałozyć drugie ciasto. Ostudzić. Oprószyć cukrem pudrem.