Sposób przygotowania:
kartoflanka czosnkowa
Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Następnie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Jeśli są to ziemniaki,które rozpadają się,trzeba poczekać aż ostygną.Ogórków używamy,tych ze słoika,najlepiej domowej roboty lub po prostu tych lepszej jakości z półki sklepowej.Nie mogą to być te pakowane w woreczkach,przesolone,nie nadają się do tej sałatki.Kroimy ogórki w kosteczkę i dodajemy do ziemniaków.Bardzo drobno siekamy ząbki czosnku i w oddzielnej miseczce wyrabiamy w niej sos-mieszamy ze sobą majonez,jogurt,roztarty czosnek,sól i pieprz.Smakujemy.Dodajemy do sałatki,mieszamy i odstawiamy najlepiej na kilka godzin.
Taka sałatka może stać kilka dni w lodówce i służyć jako przekąska.Ja wolę gdy się bardziej zbiega ale świetnie też smakuje gdy"pływa".
Taka sałatka może stać kilka dni w lodówce i służyć jako przekąska.Ja wolę gdy się bardziej zbiega ale świetnie też smakuje gdy"pływa".