Sposób przygotowania:
Kartoflanka na skrzydełkach :
Obrać , umyć i pokroić w dużą kostkę ziemniaki i marchew .Włożyć do garnka , dodać skrzydełka, suszone grzyby , połowę Bulionetki ( lub odpowiednio odrobinę przyprawy typu Vegeta , Jarzynka itp. ) i zalać wodą .Cebulę pokroić w ,, piórka „ i zeszklić początkowo na suchej patelni , a gdy zmięknie dodać olej- zrumienić . Na patelnię dodać masło i słonecznik . Chwile smażyć , a potem dodać do zupy . Gotować 50 minut .Wyjąć skrzydełka i grzyby . Grzyby pokroić w paseczki .Ze skrzydełek usunąć kości , chrząstki i skórki ( jak komuś nie przeszkadzają skórki to może je zostawić ) , a czyste chude mięso i grzyby wrzucić do garnka .Rozrobić w odrobinie zimnej wody mąkę zaciągnąć nią zupę . Wlać śmietankę .Doprawić przyprawą do zupy . Podawać posypaną koperkiem .
A.B.
Babciagramolka
A bo to tak jest ,że bierzący obiadek wstawiam najpierw jako zdjęcie na forum , a potem przepis . Tylko zanim przepis się ukaże czasem trochę czasu minie - dziś się udało .Dziś gotowałam , dziś jadłyśmy na obiad i dziś się przepis ukazał.
Sarenka
Natala1210
Bomika