Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

kartoflanka pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubię wszystkie rodzaje zup a ta smakuje mi najbardziej.

kartoflanka pomidorowa

Składniki:

kartoflanka pomidorowa

 

  • 2 litry wody
  • mięso
  • 3 ziemniaki
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 papryka świeża lub konserwowa
  • koperek
  • pietruszka
  • marchew

 

Sposób przygotowania:

kartoflanka pomidorowa
Zagotować 2 litry wody. Na gorącą wodę wrzucamy mięso i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy marchewkę, pietruszkę, koper i jeszcze chwilę gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę. Z papryki wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Wrzucamy do garnka z warzywami. Z mąki i śmietany robimy zaczepkę i wlewamy do gotującej się zupy. Doprawiamy przyprawami i chwilę jeszcze gotujemy na małym ogniu. Podajemy z pieczywem.