Sposób przygotowania:
Kartoflanka z grzybami
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać dowolnie pokrojone warzywa.
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić na spore kawałki a malutkie pozostawić w całości. Masło rozgrzać, zeszklic na nim pokrojoną w drobną kosteczke cebulę, dodać grzyby i dusić ok. 30 min. Ziemniaki z warzywami i przyprawami zagotować, dodać grzyby i gotować ok.25 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i ew. maggi.Podawać z natką pietruszki
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić na spore kawałki a malutkie pozostawić w całości. Masło rozgrzać, zeszklic na nim pokrojoną w drobną kosteczke cebulę, dodać grzyby i dusić ok. 30 min. Ziemniaki z warzywami i przyprawami zagotować, dodać grzyby i gotować ok.25 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i ew. maggi.Podawać z natką pietruszki
jovi
elzbieta8960